МАТЕМАТИЧКЕ ЗАНИМЉИВОСТИ
Квиз „БРЗИ ПРСТИ“, 6.3.2019.
Одржан је међушколски квиз, учествовали су ученици осмог разреда. Уз занимљиве задатке ученици су се такмичили а после одржаног квиза и дружили. Наша наставница математике Александра Јаковљевић је организатор квиза а гости су били из ОШ „Зага Маливул“.
     
Математичко такмичење „Мислиша 2018“
Национално математичко такмичење „Мислиша“ ове године одржава се тринаести пут у школама 8.3.2018. са почетком у 12 часова.
Учествују ученици из 650 школа широм Србије (од 2.разреда основне школе до 4. разреда средње школе).
Мото такмичења је „ Математика за све“. Сви добијају сертификат о учешћу, пригодан поклон и чланску карту за Клуб „Мислиша“, а многи и награде или писане похвале за постигнуте резултате.
Резултате очекујемо у априлу. Математичко друштво „Архимедес“ се захваљује члановима радног тима Татјани Ђорђевић, Гордани Миладинов, Ивани Продановић и координатору Александри Јаковљевић.
повратак на врх стране
Новогодишњи квиз 2018.
Наша школа је била домаћин Светосавским сусретима основних школа Палилуле. Наставнице математике Александра Јаковљевић и Ивана Продановић су учествовали у организовању и вођењу квиза из математике под називом „КВИЗ ОШТРОУМНОСТИ”, квиз је одржан 12. 01. 2018. са почетком у 12 часова. У квизу су учествовали ученици шестог разреда из десет основних школа са општине Палилула : „Васа Пелагић“, „Арчибалд Рајс“, „Старина Новак“, „Зага Маливук“, „ Јован Цвијић“, „Милена Павловић Барили“, „Филип Вишњић“, „Иван Милутиновић“, „Стеван Дукић“ и „ Јован Ристић“. Квиз се састојао из пет игара. Нашу школу су представљали Алекса Алексов, Никола Остојић , Небојша Царевић, Ања Врана и Теодора Стојкоски.

Као награду ученици су добили збирке задатака. Квиз је одржан у два кабинета сви учесници су се добро забавили и имали прилику да упознају своје вршњаке из других школа. Присутни наставници су разменили своја искуства и закључили да овакве манифестације треба чешће организовати.
Наставницима математике у организовању и реализацији квиза помогли су ученици наше школе и то Немања Курбалија, Тијана Поповић, Марија Зорић, Урош Петковић, Милица Митић, Дара Космајац и Анђела Петровић.
Новогодишњи квиз 2017.
У четвртак 28.12.2017. наставница српског језика Светлана Тодоровић, наставница историје Валентина Гагић и наставница математике Александра Јаковљевић су одржале јавни час, под називом „НОВОГОДИШЊИ КВИЗ“. У квизу су учествовали ученици 8.разреда. Ученици су одговарали на питања путем својих мобилних телефона.
 
повратак на врх стране
Призма
5.12.2017. у 8-2 одржан угледни час
Наставна јединица „ Површина и запремина призме“, реализатор наставница математике Александра Јаковљевић.
Нове технологије у образовању, активност ученика велика, примена модерних, савремених средстава. Најважније, ученици су били веома активни и показали су одличну примену знања.
   
повратак на врх стране
Мислиша 2017.
И ове године ученици наше школе су учествовали на математичком такмичењу „ Мислиша 2017 “ у организацији Математичког друштва „ Архимедес “. Резултате очекујемо у априлу. Математичко друштво „ Архимедес “ се захваљује члановима радног тима Ивани Давинић, Татјани Ђорђевић, Ивани Продановић и координатору Александри Јаковљевић.
„Штета што боље нисам знао математику.“
Алберт Ајнштаjн
повратак на врх стране
Брзи прсти
„Нове технологије у образовању“ примена у настави математике
Онлајн квиз „БРЗИ ПРСТИ“
У нашој школи оджан је онлајн квиз „Брзи прсти“, учествовали су ученици седмог разреда из ОШ „Зага Маливук“, ОШ „ Др Арчибалд Рајс“, ОШ „ Милена Павловић Барили “ и ОШ „Јован Цвијић“ Нашу школу су представљали Матија Матић, Немања Курбалија и Емилија Јовић. Квиз је организована наставница математике Александра Јаковљевић.
Вршњаци са општине су се дружили а наставници разменили искуства и закључили да овакве сусрете треба чешће организовати.
     
повратак на врх стране
Онлајн квиз
У четвртак,23.2.2017.године наставнице српског језика и математике, Светлана Тодсоровић и Александра Јаковљевић су одржале огледни час, онлајн квиз у седмом разреду.

Тема је била „ Обнављање градива седмог разреда “ из ова два предмета, а ученици су имали прилику да одговарају на питања путем својих мобилних телефона.

Коришћење нових технологија је унело нову, позитивну енергију у учионицу, као и обострану радост, како ученика, тако и наставника. Квиз питања можете погледати на адреси kahoot.it
     
повратак на врх стране
КВИЗ 2017.
Наставници математике Александра Јаковљевић и Ивана Продановић су учествовали са ученицима 6.разреда у Светосавским сусретима основних школа Палилуле. Наставници су учествовали у организовању и вођењу квиза из математике под називом "КВИЗ ОШТРОУМНОСТИ" у ОШ "Зага Маливук", квиз је одржан 24.01.2017. са почетком у 12 часова. ОШ“ Зага Маливук“ била је домаћин КВИЗА ОШТРОУМНОСТИ из математике. У квизу су учествовали ученици шестог разреда из осам основних школа са општине Палилула : „Васа Пелагић“, „Арчибалд Рајс“, „Старина Новак“, „Зага Маливук“, „ Јован Цвијић“,„Милена Павловић Барили“,„Краљица Марија“ и „Стеван Дукић“.

Ученици из ОШ „Јован Цвијић“ су освојили 88 бодова и у својој групи од пет школа су освојили друго место.
Квиз се састојао из пет игара:

1.Ко зна зна
2.Полибијев квадрат
3.Откриј мисао
4.Корак по корак
5.Асоцијације

Као награду ученици су добили збирке задатака. Квиз је одржан у два кабинета сви учесници су се добро забавили и имали прилику да упознају своје вршњаке из других школа. Присутни наставници су разменили своја искуства и закључили да овакве манифестације треба чешће организовати.
     
повратак на врх стране
Новогодишњи квиз
Одржан је јавни час, 29.12.2016. године, квиз из српског језика и математике под називом „ Новогодишњи квиз “, учествовали су ученици седмог разреда. Квиз су организовале наставница српског језика Светлана Тодоровић и наставница математике Александра Јаковљевић.
     
Клуб младих математичара 21.03.2016.
Изложбу под називом „ ПИРАМИДА “ организовали су настаница математике Александра Јаковљевић и ученици осмог разреда.
 
Клуб младих математичара 07. 03. 2016.
Изложбу под називом „ Математичке занимљивости“ организовали су настаници математике Александра Јаковљевић и Владимир Подинић заједно са ученицима шестог разреда и наставницом историје Валентином Гагић.
Mислиша 2016
На великом математичком такмичењу „ Мислиша “, у организацији Математичког друштва „Архимедес“ које је одржано 10.03.2016., учествовали су и ученици наше школе. Резултате очекујемо у априлу. Математичко друштво „Архимедес“ се захваљује члановима радног тима ( Гордани Миловац, Татјани Ђорђевић, Ивани Давинић и Подинић Владимиру), координатору Александри Јаковљевић и школи.
   
КВИЗ ОШТРОУМНОСТИ
Наставници математике Александра Јаковљевић и Владимир Подинић су учествовали са ученицима 6.разреда у Светосавским сусретима основних школа Палилуле. Наставници су учествовали у организовању и вођењу квиза из математике под називом "КВИЗ ОШТРОУМНОСТИ" у ОШ "Зага Маливук", квиз је одржан 18.01.2016. са почетком у 12 часова. У квизу су учествовали ученици шестог разреда из десет основних школа са општине Палилула : „Васа Пелагић“, „Арчибалд Рајс“,„Иван Милутиновић“, „Старина Новак“, „Ослободиоци Београда“,„Зага Маливук“, „ Јован Цвијић“,„Милена Павловић Барили“,„Краљица Марија“ и „Стеван Дукић“.

Ученици из ОШ „ Јован Цвијић “ су освојили 88 бодова и у својој групи од пет школа су освојили друго место.

Квиз се састојао из пет игара:
1. Ко зна зна
2. Полибијев квадрат
3. Откриј мисао
4. Корак по корак
5. Асоцијације

Као награду ученици су добили збирке задатака. Квиз је одржан у два кабинета сви учесници су се добро забавили и имали прилику да упознају своје вршњаке из других школа. Присутни наставници су разменили своја искуства и закључили да овакве манифестације треба чешће организовати.
Нашу школу су престављале Тијана Поповић, Марија Зорић и Емилија Јовић а подршку су им пружали ученици који су их бодрили из публике Немања Курбалија, Матија Матић и Кристина Ђорђевић.

   
повратак на врх стране
Новогодишњи квиз
Одржан јавни час, 29.12.2015. године, квиз из математике и српског језика под називом "Новогодишњи квиз ", учествовали су ученици 5. и 6. разреда.
Квиз су организовали наставници математике Александра Јаковљевић и Владимир Подинић у сарадњи са наставницом српског језика Светланом Тодоровић.
   
Клуб младих математичара 16.10.2015.
Изложбу под називом „Основни геометријски објекти“ организовали су настаници математике Александра Јаковљевић и Владимир Подинић заједно са ученицима петог и осмог разреда.
повратак на врх стране
Клуб младих математичара ОШ „Јован Цвијић“
Звездарска шума, 18.09.2015.
Дружење, игра и решавање математичих задатака....
„ Прaви мaтeмaтичaр мoжe и усрeд нeпoвoљних приликa нaћи мoгућнoст зa
ствaрaлaчки рaд.“
   
Мислиша 2015
На великом математичком такмичењу „МИСЛИША“ , у организацији математичког друштва „Архимедес“ које је одржано 12.03.2015. године, учествовало је преко 49.200 ученика из 625 основних и средњих школа широм Србије. Учествовали су и ученици наше школе. Тај дан је у нашој школи обележен као прави математички празник, који је резултирао и успесима ученика који су добили похвале. Похваљени ученици су: Вук Синадиновић, Дара Космајац, Вељовић Ана и Жељко Игњић. Математичко друштво „Архимедес“ се захваљује члановима радног тима( Адамов Катарини, Секулић Јелени, Гордани Миладинов и Љиљани Пештерац), координатору Александри Јаковљевић и школи .
     
повратак на врх стране
Новогодишњи квиз одржан 29.12.2014.
Наставнице математике Љиљана Пештерац и Александра Јаковљевић одржале су јавни час из математике. Учествовали су ученици од четвртог до осмог разреда. Ученици су решавали задатке логичко-комбинаторне природе.

„Лакше је научити математику него радити без ње.“
Henri Bouasse

„У математици не постоје симболи за нејасне мисли.“
Анри Поенкаре
 
повратак на врх стране
Угледни час из математике и српског језика 24.12.2014.
Разломцима до пословица и лепих мисли........

Реализатори: наставница математике Александра Јаковљевић
Наставница српског језика Светлана Тодоровић
Циљ часа:
Математика: Упознавање ученика са појмом разломка ослањајући се на опажајно сазнавање, увођење разломака као ознакa за одређене делове изабраних целина.
Српски језик:
Утврдити стилске фигуре на примеру кратких народних умотворина.

Коментари:
Невероватан и потпуно остварљив спој предмета и области. Препознавање разломака у речи и решавање ребуса. Сјајно, иновативно!!! За пример активне, модерне наставе. Одличан час! Припрема овог часа захтевала је иновативност и велико залагање наставника, такође и добру процену способности ученика-задаци су били на напредном нивоу и самим тим изазовни за ученике. Наставници су пратили напредак ученика у свим фазама и индивидуално помагали по потреби. Интересантан спој српског језика и математике. Успешна реализација свих циљева часа! Час занимљив и добро органозован. Ученици мотивисани.
Добри ученици+добри наставници= идеална комбинација.

„Није знање, знање знати већ је знање, знање дати .“

   
повратак на врх стране
Математички кутак 2014/2015
Изложбу под називом „Свеска за пример“ организовале су наставнице математике Љиљана Пештерац и Александра Јаковљевић заједно са ученицима од петог до осмог разреда.
Mислиша 2014
На великом математичком такмичењу „МИСЛИША“ , у организацији математичког друштва „Архимедес“ које је одржано 13.03.2014. године, учествовали су и ученици наше школе од другог до осмог разреда. Тај дан је у нашој школи обележен као прави математички празник. Резултате очекујемо у априлу.
 
 
Математички квиз, одржан 28.11.2013. године

У нашој школи одржан је математички квиз за ученике од петог до осмог разреда. Учествовале су две екипе. Капитен једне екипе је био Александар Филиповић а капитен друге екипе је била Ана Тривановић, ученици осмог разреда.

Победничку екипу су чинили: Ана Тривановић 8-1, Жељко Игњић 7-2, Данка Килибарда 6-2 и Марија Кашић 5-1.
 
 

Mислиша 2013

На великом математичком такмичењу „МИСЛИША“ , у организацији математичког друштва „Архимедес“ које је одржано 14.03.2013. године, учествовали су и ученици наше школе. Тај дан је у нашој школи обележен као прави математички празник, који је резултирао и успесима ученика који су добили похвале. Похваљени ученици су: Душан Петровић, ученик 8. разреда, Растко Игњић, ученик 8.разреда, Жељко Игњић, ученик 6. разреда, Марко Павић, ученик 6. разреда, Александар Пикић, ученик 5.разреда и Матија Матић, ученик 3.разреда.
     
Математички квиз - ОШ „Јован Цвијић”