повратак на Актуелно 2018
АКТУЕЛНО 2016/2017
Виминацијум Квизијада Мрежа средњих школа Музеј Цвијић
Посете Посета музеју Спортски дан УНИЦЕФ
Угледни час Ташмајдан Наставници и родитељи Матуранти и наставници
Награђени осмаци      
Награђени осмаци

Општина Палилула наградила је најбољe ученикe из свих основних и средњих школа. Наши награђени ученици су: Александар Станојевић, Андреа Рајић и Радомир Џагић.

 
повратак на врх стране
Приредба
Ученици 4. разреда су својој учитељици приредили дивну приредбу. Уз песму, игру и глуму, а и понеку сузу обележили су крај школске године и растанак од учитељице.
повратак на врх стране
Матуранти и наставници
Дана 10. 06. 2017. ученици 8. разреда прославили су крај основног образовања у школи са својим другарима, наставницима...уз музику и плес у свечаној сали своје школе.
повратак на врх стране
Наставници и родитељи
повратак на врх стране
Ташмајдан
Ученици 5. и 6. разреда, Алекса Алексов и Урош Петковић су представљали нашу школу на манифестацији „Живео распуст”, у организацији општине Палилула. Све похвале за ове ученике и наставницу Владанку Клипа.

И млађи ученици су учествовали на истој манифестацији, Арун, Нина, Јован и Милош уз помоћ наставнице Гоце Миладинов. Похвале за наше ученике.
повратак на врх стране
Угледни час
Дана 07. 06. 2017. одржан је угледни час из српског и француског језика. Ученици су на један забаван начин кроз игру и глуму показали шта знају.
повратак на врх стране
УНИЦЕФ
повратак на врх стране
Спортски дан 26. 05. 2017.
повратак на врх стране
Посета музеју
повратак на врх стране
Посете
Наша школа је једна од ретких основних школа где наставници организују у сопственој режији и уз сагласност родитеља едукативна путовања у иностранство. Као један вид ваннаставних активности у оквиру предмета ликовна култура посетили смо значајне изложбе.
У фебруару 2015. године посетили смо изложбу слика највећег и најпознатијег холандског барокног сликара Рембранта Херменсона ван Рајна и златне епохе холандске уметности у Музеју лепих уметности у Будимпешти. Рембрант је био један од најутицајнијих уметника западне Европе у 17. веку. Психолошка дубина његових портрета и продубљена интерпретација библијских догађаја остале су до данас јединствене и непоновљиве, а његов живот је био и остао предмет мистификација и легенди.
У пратњи стручног водича обишли смо знаменитости Будимпеште- Трг хероја, Базилика, Андраши булевар, Ланчани мост, Рибарски бастион, будимска страна града, Цитадела,...
Поред тога деца уживала и у обиласку Тропикаријума, где су имали прилику да виде егзотичне акваријуме и тунел са ајкулама, ражама и разноврсним тропским рибама и животињама.
Наравно, неизбежан је био и одлазак у Сент Андреју где су имали прилику да виде Крст кнеза Лазара, Трг Вука Караџића, кућу Јакова Игњатовића и неколико српских православних цркви, као и Музеј марципана.

У августу исте године посетили смо престоницу Аустрије, Беч поводом две значајне изложбе. Прва изложаба представља дела Густава Климта која до тада нису била приказана у јавности и уметника Ринга који су обликовали стил тога доба и обележила раскош и лепоту Беча.
Друга изложба Дух и сјај Барока у Зимском дворцу представила је краљевску колекцију из Дрездена од око стотину ремек дела познатих уметника као што су Рембрант, Тицијан и Белот, важне историјске слике, пејзаже, мртве природе и портрете.
У пратњи феноменалног стручног водича упознали смо Беч, град музеја и валцера, обишли познате грађевине које одузимају дах својом лепотом – Оперу, дворац Хофбург, Парламент, најлепшу бечку цркву Вотив, катедралу Светог Стефана, градску већницу, Универзитет, Белведере, Зимски замак принца Еугена и, наравно, прелепу палату Шенбрун. Видели смо и уметнички пасаж Хундердвасер који је сам сликар дизајнирао и конструисао.
Незаобилазан је био и најлепши и највећи ЗОО врт у овом делу Европе где су животиње одвојене од посматрача само стакленим преградама па имате утисак да се слободно шетају. Наравно сви су били одушевљени преслатким пандама и шармантним пингвинима.
Имали смо слободног времена и за шопинг у Марианхилфештрасе и великонм тржном центру Парндорфу.

Следећа посета у новембру 2016. године била је посвећена јединственој изложби Помпеја- живот и смрт у сенци Везува у три галерије у Сегедину: Мора Ференц музеју, Каас галерији и Црној кући. Имали смо прилику да видимо како су живели становници Помпеје, чиме су се бавили, како су се венчавали, како су се борили гладијатори,...
У пратњи водича обишли смо овај мали универзитетски град поплочаних тргова и орнаментисаних грађевина, улицу Караш, 500 година стару цркву Св. Матије, сегединску синагогу, водени торањ,... Море Ференц музеј величанствена грађевина изграђен је 1896. године у неокласичном стилу. Коринтски стубови носе тиманон на којем пише ,,За образовање свих“.
Надамо се да ће оваквих лепих и едукативних путовања бити још пуно, јер тако проширујемо видике наших ученика, и остављамо им дивне успомене исписане у споменарима њиховог детињства.

     
повратак на врх стране
Посета музеју
Посета Музеја Јована Цвијића након грађевинске реконструкције и рестаурације зидног сликарства.
повратак на врх стране
ПРОФЕСИОНАЛНА ОРИЈЕНТАЦИЈА „МРЕЖА СРЕДЊИХ ШКОЛА“
Мрежа средњих школа у мом граду. На основу конкурса за упис у средње школе, групе праве преглед мреже средњих школа у општини у виду плалата. Циљ радионице је оспособљавање за подршку и помоћ ученицима у налажењу путева кроз мрежу школа до жељеног занимања. Водитељи радионице наставница Александра Јаковљевић, разредни старешина ученика осмог разреда и наставница Валентина Гагић, руководилац Тима за професионалну оријентацију.
   
повратак на врх стране
МАТЕМАТИЧКА КВИЗИЈАДА 2016.
НАША ШКОЛА ЈЕ УЧЕСТВОВАЛА НА МЕЂУШКОЛСКОМ МАТЕМАТИЧКОМ КВИЗУ ОШТРОУМНОСТИ ОДРЖАНОМ 10.НОВЕМБРА 2016. ГОДИНЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „ СТАРИНА НОВАК“ У ОРГАНИЗАЦИЈИ МАТЕМАТИЧКОГ ДРУШТВА „АРХИМЕДЕС“.
ЕКИПА НАШЕ ШКОЛЕ ЈЕ ЗАУЗЕЛА ТРЕЋЕ МЕСТО.
   
повратак на врх стране
Виминацијум
     
повратак на врх стране