повратак на Актуелно 2018
АКТУЕЛНО 2015/2016
Додела плакете Историјски музеј Радионица за безбедност... Сајам науке...
Додела награда Музеј афричке уметности Бели двор Географски факултет
Миломир Чворић      
Миломир Чворић
Премијерно учешће на међународној сцени новоформирана млађа пионирска репрезентација Србије (играчи рођени 2002. године и млађи) завршила је тријумфално.Орлићи су после Хрватске и Црне Горе на турниру у Загребу савладали и Сједињене Aмеричке Државе и освојили победнички пехар. Ученик наше школе Миломир Чворић је био део победничког тима.
повратак на врх стране
Географски факултет
Наставнице Владанка Клипа, Александра Јаковљевић и Весна Булић одржале су три предавања и радионице студентима Географског и Хемијског факултета на тему „Праћење, мерење и вредновање ученичких постигнућа“. Предавања и радионице су реализоване у оквиру предмета Педагогија и Дидактика.
   
повратак на врх стране
Наши ученици 7. разреда су државни прваци. У џудоу Стошић Матеја и фудбалу Марковић Иван.
Средили смо школу
Линорез
На Ади 14. 05. 2016.
повратак на врх стране
Посета Белом двору
17.05.2016.
Наставници и ученици наше школе су имали ту част да их угости принчевски пар Карађорђевић.
Обишли смо Краљевски и Бели двор, сазнали историју династије Карађорђевић и уживали у лепотама краљевског комплекса.
Музеј афричке уметности
U okviru likovne sekcije organizovana je poseta Muzeju africke umetnosti 12.4.2016. gde su ucenici u pratnji nastavnice likovne kulture mogli da se upoznaju sa tradicijonalnom kulturom africkih plemena , da pogledaju dve aktuelne izložbe i da ucestvuju na likovnoj radionici pod nazivom ,,Inspirisani rekom Niger". U prelepom ambijentu proveli smo nekoliko sati potpuno u duhu Afrike.
     
повратак на врх стране
Додела награда
Додела награда за освојено треће место у укупним спортстким активностима на нивоу општине.
повратак на врх стране
Сајам науке
Дана 21. 04. 2016. предшколци из „Бубамаре” (ПУ „Бошко Буха”) су гостовали у ОШ „Јован Цвијић” на Сајму науке. Били су задивљени и одушевљени експериментима које су извели њихови старији другари.
повратак на врх стране
Радионица за безбедност у саобраћају
Историјски музеј Србије, 22.10.2015.
„Пупин– од физичке до духовне реалности”

Ученици наше школе са наставницом историје Валентином Гагић, наставницом француског језика Душицом Митић и наставницом математике Александром Јаковљевић су посетили изложбу о Михајлу Пупину, нашем невероватно успешном и утицајном научнику.

Изложба обухвата Пупинове активности на пољу науке, професорског рада, оснивања и унапређења највећих институција науке у Америци, његове национално – политичке доприносе, многобројна доброчинства, меценски однос према уметности, књижевни рад.

Оно што ову поставку чини јединственим музеолошким искуством за посетиоце је употреба најновијих технологија које омогућавају да сваки сегмент изложбе буде интерактиван. Просторне инсталације које се активирају самим присуством посетиоца, воде нас звуком и сликом до самог Пупина и његовог времена.

   
повратак на врх стране
Додела плакете
Српска академија наука и уметности заједно са Музејом града Београда и Географским институтом обележила је низом активности 150 год. од рођења Јована Цвијића.
На свечаности, дана 12. 10. 2015. на којој су присуствовали Председник Републике Т. Николић и министар просвете С. Вербић ддиректорки наше школе, Валентини Панђаитан је уручена Златна плакета "Јован Цвијић" за значајан допринос наше школе за очување сећања на Јована Цвијића.
повратак на врх стране